Cupples Station | Mackey Mitchell Architects

A Design-Build project, this turn-of-the-century warehouse renovation was completed 2 months ahead of schedule. The apartments range in size from 623 square feet 1,390 square feet and includes five 2-level lofts at and below street level.

The development included a fitness center, an outdoor plaza, entertainment room, a business center, and a nightclub. The primary goal of the design was to maximize efficiency while retaining the original character of its warehouse history and ambiance. The buildings original “bones” were exposed and celebrated as much as possible. A major atrium was sliced through the 8 story structure with skylights above, providing natural light to internal units and providing a sense of community to the interior public domain.